Weer groen en grijs - Reisverslag uit Leysin, Zwitserland van Hadewych Vries - WaarBenJij.nu Weer groen en grijs - Reisverslag uit Leysin, Zwitserland van Hadewych Vries - WaarBenJij.nu

Weer groen en grijs

Door: Hadewych

Blijf op de hoogte en volg Hadewych

23 November 2009 | Zwitserland, Leysin

Nou, inmiddels zijn we weer thuis. De minivakantie is weer voorbij! Maar toch nog even een kort verslagje van zondag en de reis terug! Al wordt het waarschijnlijk toch niet zo heel kort...

Er was ons zaterdag herhaaldelijk verteld dat het zondag slecht weer zou worden. Maar wij sloegen dat in de wind aangezien we maar twee dagen konden skien en we besloten dat dan maar door weer en wind te gaan doen!

We kwamen dus al skiend in een sneeuwstorm. Alles was wit! Boven, onder, voor achter, links, rechts, alles! Je had dus geen idee waar je naartoe ging (tussen de paaltjes door en maar afwachten waar de volgende kwamen) en het was ook een stuk kouder. Eindelijk toch wat meer dat wintersportgevoel! Muts op en bibberen maar!

Dus ik ging een hoop bochtjes oefenen in de sneeuw. En ook gewoon heel hard naar beneden crossen!

Het leukste was wel toen we voor het laatst naar beneden gingen. De liften gingen al bijna dicht dus het was de allerlaatste afdaling van deze wintersportvakantie. We gingen tegelijk naar beneden en elkaar filmen (wiens idee was dat?)! Het was mijn idee om steeds harder te gaan want beneden stonden nog wel twee oranje borden die je ook in de sneeuwstorm zou herkennen. Zo konden we op tijd remmen om nog de lift te kunnen vinden.

Nu had de overijverige knul van de lift één van de borden al weggehaald. En dat niet alleen, ook de vlaggetjes die het einde van de piste markeerden, waren al keurig opgeborgen. Al filmende en roetsjende kwamen we dus een oranje bord tegen. Voorheen waren er twee met genoeg tijd om te remmen dus we zetten de rem erop. Bleek dat het de onderste van de twee borden was en dus het einde van de piste! Ik racete dus zo een stuk ruwigheid in met veel dikke sneeuw. Lachen gieren brullen en de liftjongen kwam eraan gerend of het wel goed ging (we gingen best hard het laatste stukje) maar echt een toffe afsluiting van ons minivakantietje!

's avonds hebben we gegeten bij de Chinees en dat was smakelijk.

Nou en toen vandaag zijn we weer naar huis gereden na weer een goede nacht en een ontbijtje met Lucy. Het ging een stuk sneller dan vrijdag dus we waren om acht uur in Utrecht!

Tot de volgende trip!

Foto's: http://www.verfrisser.net/maarten/gallery/main.php?g2_itemId=4359

filmpjes: http://www.youtube.com/hadewychdevries
(het laatste filmpje waar helaas de val niet opstaat komt nog, kan een paar dagen duren)

• 24 November 2009 - 08:12

Pim:

Wat raar zeg dat die dingen al waren opgeborgen!

Doet me denken aan mijn ontberingsdag op de piste een aantal jaar geleden met een lift die open was, terwijl de piste dicht was..een overijverig iemand die de lift had opengedaan :P