Dalski, Lucy, zonnebril en geld
Door: Hadewych
Blijf op de hoogte en volg Hadewych
21 November 2009 | Zwitserland, Les Diablerets
We vertrokken gisteren om half zeven richting Aalst om daar even een matras af te gooien en mijn steunzooltjes te halen. Geheel volgens planning en zonder files waren we er om acht uur en konden we nog even spelen met Donja en koffie drinken met mijn papa! Dat was leuk en gezellig maar we moesten ook weer verder...
Want de weg naar Leysin was nog lang... Maar met de gloednieuwe TomTom en ineengeslagen stuurmanskrachten, via een hoop pauzeplekjes en een groot winkelcentrum waren we om acht uur 's avonds in Leysin!
Daar was het als vanouds. Ze hadden voor ons dezelfde kamer als vorig jaar vrijgehouden dus we hebben weer een enoooorme ruimte tot onze beschikking. Lucy en Tasha waren net geschoren dus zien er best belachelijk uit maar ze zijn nog steeds heel lief!
We zijn toen gisteren even naar beneden naar de Zwitserse VVV gelopen waar een leuk meisje ons even heeft verteld waar we wel konden skien. Niet in Leysin in ieder geval... We hadden gisteren ook nog geen enkel wintersportgevoel aangezien het belangrijkste onderdeel toch wel ontbrak: de sneeuw! Het is hier allemaal groen!
In ieder geval lagen we toch wel een beetje op tijd in bed... We gingen nog een aflevering van onze huidige favoriete serie kijken maar we vielen eigenlijk in slaap...
Vanmorgen dus vroeg op! Of niet, want het is toch wel vakantie! Om negen uur gingen we ontbijten (met Lucy en Tasha die ook wel wat lustten maar niet van ons kregen) en daarna onderweg naar beneden om ski's te huren. We stonden er nog in het bestand dus dat ging heel makkelijk. Maarten heeft gloednieuwe slalomski's gehuurd en ik gewone waar ik gewoon op kan skien.
En! Ik heb ook even een zonnebril aangeschaft. Ik gebruik eigenlijk nooit een zonnebril en vind het ook niet zo mooi staan maar met skien is het wel heel handig als de zon in de sneeuw kaatst enzo. Dus heel handig en daar kan ik weer een paar jaar mee vooruit. En het mooiste: die hebben we met contant geld betaald (onthoud dat, wordt straks nog belangrijk).
Toen gingen we met de auto op weg naar Glacier 3000 bij Les Diablerets. Een gletsjerpiste waar 4 pistes open waren. Weinig pistes dus maar sneeuw is sneeuw en skien is skien en daarvoor zijn we hier! En dan kom je daar aan met je ski's en skischoenen... Is ook daar geen sneeuw. We gingen ons dus omkleden in het groen en ook vanuit de eerste lift zag je bijna geen sneeuw. Vanuit de tweede lift wel en vanaf daar konden we eindelijk skien!!!
En dat was superleuk! Wel nog even wennen en ik ging ook nog een keer heel hard op mijn bek (echt één keertje maar, verder ben ik niet gevallen). En Maarten die gaat natuurlijk als een trein en ik er maar achteraan ploeteren. Maar ik heb goed geoefend met bochtjes maken en zigzaggen.
Nou en toen kwam het avontuur van vandaag... Om een uur of twee hadden we een plaspauze en toen gingen we ook even iets eten. Dachten we. Ik ging plassen en Maarten even een portemonnee uit de rugzak vissen. Toen ik terugkwam vroeg hij waar mijn portemonnee was, die in de rugzak was. Maar nee dus, en ook zijn portemonnee zat er niet in. O jee! En we konden echt niet bedenken hoe dat zou zijn gebeurd... Hadden we ze laten liggen beneden bij het kaartjeskopen waar hij had betaald en ik mijn studentenkaart zocht of was het op een pauzemomentje uit de tas gevallen? Maar dan ook echt twee portemonnees en verder niks, dus dan moesten ze wel gestolen zijn! Maar wanneer dan?
Dus we gingen gauw naar binnen in het restaurant waar ze belden naar de skiliften beneden en boven. Wij helemaal in de zenuwen: zouden ze het gevonden hebben? en anders moesten we gaan zoeken op ons pauzeplekje enzo. We hadden inmiddels ook behoorlijk trek maar zonder geld kom je nergens...
Maar gelukkig hadden ze bij de skilift vlakbij twee portemonnees: die van ons! Het geld was eruit en dat was best wel veel (behalve de 70 zwitserse franc voor de zonnebril!!) maar in ieder geval hadden we credit cards, pinpassen en alles weer terug.
Gelukkig maar!
En dan vanavond lekker uit eten en de les voor mijn stage dinsdag voorbereiden en morgen nog lekker de hele dag skien. Nu gaan we wel wat eerder hoor!
Filmpjes op http://www.youtube.com/hadewychdevries
Foto's op http://www.verfrisser.net/maarten/gallery/main.php?g2_itemId=4359
21 November 2009 - 18:50
Pim:
Morgen weer lekker skien en de stomme dieven snel vergeten!
ff filmpje kijken hoor :D