Nog 4 nachtjes!
Door: Hadewych
Blijf op de hoogte en volg Hadewych
16 November 2009 | Nederland, Uithoorn
Het wintersportseizoen 2009/2010 begint dit jaar vroeg. In het weekend van 20-22 november gaan Maarten en ik wederom naar het fijne Leysin in Zwitserland.
Vorig jaar zijn we daar ook geweest. We hadden toen al maanden vantevoren een vlucht geboekt voor in januari en toen pakte het onwijs goed uit met de sneeuw en het weer! Zou het dit jaar ook zo zijn? We hebben nu in ieder geval een auto waarmee we eventueel naar gletsjers kunnen rijden.
Voor inspiratie kijken we in ieder geval graag terug naar de foto's van vorig jaar!
Poezen:
Na eindeloos familieberaad hebben de viervoeters aangegeven thuis te willen blijven. Zij zullen dus op het huis passen! Mozes beheert de bovenverdieping en DJ en Flipje bewaken de deuren en benedenverdieping.
Reis:
We vertrekken vrijdagochtend heel vroeg met de auto. We komen dan tien uur later aan! Zaterdag en zondag zijn de liften open en maandag gaan we weer lekker terug zodat we dinsdag weer naar het werk/stage kunnen!
Accomodatie:
Aangezien we het er vorige keer erg naar ons zin hadden gaan we weer naar Les Airelles. Een hostel in het dorp van Leysin, gerund door toffe mensen.
We zullen hier bij het ontbijt (zit bij de prijs ingbegrepen) ook weer genieten van het gekwijl van Lucy!!
Skigebied:
In principe gaan we skiën in Leysin, maar mocht er geen sneeuw liggen kunnen we uitwijken naar de Gletscher van Les Diablerets of zelfs richting Zermatt gaan. Dat zien we daar allemaal wel. In ieder geval hebben we een auto dus zijn we lekker flexibel.
Sneeuwhoogten:
Leysin: http://snow.myswitzerland.com/schneebericht/Leysin/res649.html?lang=nl
(16 november: geen noemenswaardige sneeuw)
Les Diablerets: http://snow.myswitzerland.com/wintersportberichten/Les%20Diablerets%20-%20Glacier%203000/res582.html?lang=nl
(14 november: 50cm - 10km piste) (0:25u rijden)
Zermatt:
(14 november: 70-400cm - 25km piste)
(2:40u rijden)
Verbier:
(14 november: 50cm - 24km piste)
(1:15u rijden)
Het weer in Leysin:
16 November 2009 - 17:38
José:
Lekker joh dat jullie er even tussenuit gaan, wel verdiend!
Neem je wat sneeuw voor me mee?
xje -
16 November 2009 - 19:28
Rob:
Ik kijk weer uit naar de mooie verhalen en foto's! Maar vooral - geniet er maar lekker van.