Woensdag: van kotsruimte tot hoofdstad
Door: Hadewych
Blijf op de hoogte en volg Hadewych
09 Maart 2011 | Marokko, Rabat
Buiten het prachtige cultuurschoon hielden wij ons ook bezig met het verzamelen van alle verschillende bloemetjes daar. Aisja maakte een boeketje en Jasper en ik waren nog wel eens achter een muurtje te vinden om iets te plukken met een "Aisja heb je deze al?" Veel van de bloemetjes hadden we nog nooit eerder gezien, maar ze waren erg bijzonder en mooi. O, en we hebben de wilde orchidee nog zeldzamer gemaakt...
Na Volubilis gingen we naar de koningsstad Meknes. Iets heet trouwens een koningsstad als er een paleis staat van koning Mohammed VI, en die heeft heel veel paleizen dus er zijn veel koningssteden. In Meknes werden we uit de bus geschud en liepen we door drie straten naar het restaurant waar we... couscous kregen! Dat had Nabil voor ons geregeld! Vooraf was er Marokkaanse salade en als toetje seizoensfruit. We kregen niet veel te zien van Meknes, want we moesten weer hop gauw terug naar de bus. Op naar Rabat, waar we een hotel hadden echt midden in het centrum. De rest van de middag hadden we vrij en zijn we gaan shoppen in de Medina van Rabat.
En wat een verademing was dat zeg... We konden gewoon rustig lopen en als we iets leuks zagen duurde het zelfs nog even voordat de verkoper eraan kwam. Jasper en ik hebben ons wildgekocht aan allemaal rotzooitjes en cadeautjes en hebben flink onderhandeld met de verkopers. Ik denk dat we nog stevig zijn afgezet maar er is een hoop van hun eerste prijs afgegaan.
Toen we na het omroepen van het avondgebed (ongeveer zes uur) op zoek gingen naar een plekje om koffie te drinken (avondeten was om half acht), kwamen we ineens uit bij de zee! Was dat even een leuke verrassing! We vonden een tentje vlakbij een pier, en hebben genoten van heerlijke capuccino. Onee, koffie verkeerd. Onee, chocolademelk verkeerd. Nouja, het was best lekker. Daarna bestelden we marokkaanse whiskey (sterke muntthee) en we hebben daar toch nog een hele tijd gezeten, want uiteindelijk werd het best koud. Terug naar het hotel dus, waar we weer van die slappe soep kregen (maar nu smaakte het ietsje beter), iets van kabeljauw met slappe groenten en rijst en als toetje een heerlijk aardbeien-bladerdeeg taartje. Jasper wilde er graag nog één maar dat kon niet.
Tijdens het eten was er in de aangrenzende ruimte een live-concert aan de gang, ook wel jengelende arabische muziek genaamd. Het werd daar erg druk en gezellig dus toen we om half elf naar boven gingen was het nog lang niet stil. Ik heb even gedoucht en we hebben alweer ingepakt voor de volgende dag. O, en Jasper schoof onze bedden nog maar weer even aan elkaar, want als de ander aan de andere kant van de kamer ligt slaapt dat zo lastig.