Shiteliminatie, oefenen, een wasbeurt en 1 ctpm
Door: Hadewych
Blijf op de hoogte en volg Hadewych
26 Juni 2009 | China, Shanghai
De reden waarvoor ik hier kwam, het lesgeven aan kindjes die anders de kans niet zouden krijgen engels te leren, moet nogal bij worden gesteld. In de stinkendrijke kindergarten hebben ze gewoon native English teachers rondlopen (zoals Simon) en zijn extra vrijwilligers eigenlijk niet nodig, want alles wat wij ze proberen te leren kennen ze al. Verder ben ik elke dag om half twaalf 's ochtends klaar en moet ik dan 's middags mezelf vermaken. Wat prima lukt maar wel veel geld kost, en gewoon niet was wat ik had verwacht.
Nu is het plan dat ik 5 juli vertrek naar Zhengzhou, een stad waar veel minder te doen is dan in Shanghai en eerlijk gezegd begon ik steeds banger ervoor te worden. Wat als het daar hetzelfde was: een rijke privéschool waar eigenlijk geen engelse les nodig is, heel weinig werkuren en dus de rest van de dag uit mijn neus eten omdat er verder niks te doen was. Geen fijn vooruitzicht dus ben ik vandaag even met Jessie van de organisatie gaan praten. Dat was dus de shiteliminatie.
Ze vertelde waar het geld dat ik heb besteed aan deze reis naartoe gaat (voornamelijk naar de organisatie en niet direct naar mijn persoonlijke welzijn), dat de kindergarten inderdaad niet echt de beste plek is om vrijwilligers neer te zetten maar dat ze in de zomermaanden niet heel erg veel plaatsen hebben. En we hebben het ook wat uitgebreider gehad over het programma in Zhengzhou, dat toch wel wat meer dagvullend is. In ieder geval ben ik gerustgesteld.
Verder! Ik ga dus 5 juli weg, terwijl de eerder geplande datum 3 juli was. Dit om twee redenen: Jessie gaat zelf de vijfde die kant op en ik vind het toch fijn om niet helemaal in mijn eentje in die vreemde omgeving te zijn waar bijna niemand engels kan. En de andere reden is wat leuker... De kinderen zijn bijna klaar nu met kindergarten en 4 juli is hun graduation ceremonie. Toch wel heel leuk om daarbij te zijn...
Nu zijn ze al hard aan het oefenen: aan het marcheren, netjes in rijtjes staan en de liedjes en dansjes. Foto's en filmpjes (!!!) vanaf hier: http://picasaweb.google.com/hadewychdevries/Shanghai2#5351608238458395410
Dan nog meer! De stinkregering heeft zich gewassen en google en gmail en picasa doen het weer!
Als laatste: je kunt me nog steeds bellen, doe dat ook! Er is een goedkoper 0900-nummer verschenen, maar het werkt nog steeds hetzelfde:
-kijk op de klok hoe laat het is
-tel er zes uur bij op om te kijken of het een goede tijd is om mij te bellen. Zo ja:
-pak je telefoon
-toets 0900-1230071 in (nu nog maar 1 cent per minuut!!)
-luister naar het berichtje
-mocht de tijd daar zijn, toets dan mijn mobiele chinese telefoonnummer:
008613761049162
-sluit af met hekje en wacht tot je mijn stem hoort.
-werkt het niet helemaal goed, hang dan op en probeer het gewoon nog een keer!
27 Juni 2009 - 16:02
Pim:
Ok, goed nieuws dit! Fijn dat je op de nieuwe lokatie wat meer te doen hebt, dat geeft wat meer voldoening lijkt me :)
Dat marcheren heeft overigens wel een rare klank :P Met leuke foto's weer!