12 soldaten, Sneeuwwitje zonder kus, Stokjepoepen - Reisverslag uit Zhengzhou, China van Hadewych Vries - WaarBenJij.nu 12 soldaten, Sneeuwwitje zonder kus, Stokjepoepen - Reisverslag uit Zhengzhou, China van Hadewych Vries - WaarBenJij.nu

12 soldaten, Sneeuwwitje zonder kus, Stokjepoepen

Door: Hadewych

Blijf op de hoogte en volg Hadewych

29 Juli 2009 | China, Zhengzhou

Pff, het is alweer heel laat maar ik moet toch even gauw een blogje schrijven! Laura en ik hebben het ontzettend druk de laatste dagen dus bloggen schiet er als één van de eerste dingen bij in! Maargoed, ik neem er nu wel even een paar minuutjes voor!

Want! Ik had nog helemaal niets verteld over afgelopen weekend! We waren dus naar Xi´an geweest, een oude stad hier ongeveer zeven uur hier vandaan. Heb je vast nog nooit van gehoord, maar daar heel vlakbij is het terracottaleger, en dat kent zo´n beetje iedereen. In mijn Lonely Planet (boek voor backpackers) staat het als één van de dingen die je móet hebben gezien in China, dus ik vond dat ik daar wel heen moest. Laura gaat er over twee weken nog een keer heen met haar vriend maar ze wilde toch wel mee.

We hadden het hostel geboekt dat volgens de Lonely Planet het beste was en dat beviel prima, vooral omdat we een kamer voor met z´n tweeen hadden geboekt. Even lekker rustig en vooral... uitslapen op zondag!!!! Eindelijk!
In ieder geval gingen we zaterdag zo goed als meteen (we waren met de nachttrein gegaan van vrijdagavond laat tot zaterdagochtend) naar het terracottaleger. Viel dat even vies tegen... Er wordt altijd overal gezegd dat er duizenden soldaten zouden zijn maar het waren er misschien een paar honderd. Heel veel van de opgraafplekken was gewoon leeg en dan moest je maar bedenken hoeveel soldaten er konden staan. Ook veel was nog niet eens opgegraven! Maar het verhaal erachter was wel cool, dat er dus heel lang geleden (2000 jaar) een keizer was die na zijn dood een leger wilde hebben. Nou, het was de 90 yuan (9 euro) niet echt waard... Maargoed. Ik ben er geweest! Foto's van de Xi'an trip vanaf hier:

Goed, tot zover het weekend. Dan deze week, met alle chaos en drukte. Vrijdag is dus de closing ceremony die wij moeten vullen. Ik ga met een groepje aapjes (grade 8, de middelste klas die we nu al bijna vier weken hebben) Sneeuwwitje spelen, en dat flanzen we dus even in elkaar. Ik heb vorige week vrijdag een script geschreven en deze week moet het erin geramd! Ook daarvan foto's op mijn Picasa, vanaf hier: http://picasaweb.google.com/lh/photo/aCvOQYv9p7ZOmzf5B6B8ww?feat=directlink

Daar ben ik dus maandag en disndagochtend hard mee bezig geweest, want vandaag (woensdag) was het een 'special day' zoals we de kinderen vertelden. We hadden gezegd dat ze niet hun mooiste kleren aan moesten doen en dat hadden ze goed begrepen (ik heb er vandaag geen gepiep over gehoord). Vandaag hadden we namelijk onze koninginndag/sportdag! Met echte hollandsche spelletjes zoals de:

-eierrace met chinese lepels
-chopstickpoepen
-schuimkoekhappen
-chinees doelschieten
-driebenenrace (niet echt een chinees tintjemaar wel met chinese kinderen)

Het was een groot succes! De kinderen vonden het leuk om eens en dagje wat anders te doen en ook wij hadden het erg naar onze zin, al was het een hoop geregel. Foto's van de sportdag zijn vanaf hier te vinden:

Nou, ga ik nu lekker slapen want mr. Guo vindt ook nog dat we naast de hectische laatste lessen zoveel mogelijk van Zhengzhou moeten zien. En nog gauw uit eten met wat belangrijke mensen enzo... Vandaag ben ik dus vanaf vanmorgen zeven uur constant op de been geweest, geen één momentje rust. Want dingen als 'gezellig uit eten' zijn zo vermoeiend: die mensen spreken geen engels, ik nauwelijks chinees en ze hebben een erg andere tafeletiquette dan de nederlanders. En dan ook nog elke tien minuten 'Gan Bei', wat betekent dat je je glas met bier helemaal leeg moet drinken. 'Bottom up' in het Engels.

Het leven van een superster is hard... Maar wel leuk! Over 3 dagen naar Beijing! Nog 14 dagen tot mijn verjaardag en Shanghai en over 17 dagen ben ik alweer in Nederland. Hoe is het daar?

• 29 Juli 2009 - 18:47

Rob:

Het is prima in Nederland hoor, Michiel op vakantie in France en Marthe naar 4you, mama nog niet terug uit Bussum. Prachtige foto's, echt ff genieten! Succes de laatste twee dagen!

• 31 Juli 2009 - 20:53

Maarten:

Hier is het ook prima! Mozes doet z'n dagelijkse gegrom als Flipje hem weer eens komt treiteren, DJ negeert gewoon alles en ik heb weer een drukke werkweek achter de rug, dus nu genieten van het weekend!

En net even alle nieuwe fotootjes en filmpjes bekeken - helemaal leuk weer allemaal! Nog twee weken en dan kun je weer helemaal zelf bepalen wat je gaat eten *O*