Engelse les over Nederland - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Hadewych Vries - WaarBenJij.nu Engelse les over Nederland - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Hadewych Vries - WaarBenJij.nu

Engelse les over Nederland

Door: Hadewych

Blijf op de hoogte en volg Hadewych

26 Mei 2009 | Nederland, Utrecht

Het is bijna zover! Nog vijf nachtjes en mijn lange reis begint! En ik heb al veel gefixt. De nodige toiletspullen gekocht, een koffer geleend van mijn opa en oma, Mozes is geparkeerd bij Maarten (http://hadewych89.hyves.nl/blog/23723310/Mozes_en_Flipje/EOpE/) en de exacte planning voor de 31e is gemaakt.
Nu nog even de lessen voorbereiden... en dat is toch nog best lastig. Ze willen dus dat ik in het Engels vertel over Nederland. Over het land, cultuur, natuur, schoolsysteem, eten, transport, hobbies en zo voort. En dat is nog best tricky. Wat is er nou typisch Nederlands? En wat kan ik die koters nou vertellen dat ze echt boeit?
Sowieso weet ik ook niet hoeveel Engels ze spreken dus met wat ik nu voorbereid kan ik helemaal de plank misslaan...
Lastig dus. Maar ze gaven aan dat ze het leuk zouden vinden als ik zoveel mogelijk Nederlandse spullen mee zou nemen!
En daar gaat het helemáál mis. Ik heb pas geleden van mijn lieve tante een Nederlandse vlag gekregen. En dan heb ik nog ergens (maar God mag weten waar) een minisetje klompjes van Madurodam, maar daar blijft het dan wel bij.
Dus! Bij deze de last-minute vraag of iemand nog iets heeft wat ik zou kunnen gebruiken in mijn lessen. Ik denk dan aan een kaart van Nederland, molentjes, een link naar foto's die typisch zijn...
En op een andere manier sponsoren zou ook tof zijn. Het verschil tussen mij als goed doel en een ander goed doel is dat je nu precies weet waar het terecht komt: bij de kindjes in China!
Mocht je dus denken 'shit, ik heb geen Nederlandse kaart of inspiratie voor een leuke les' kan je ook gewoon een (kleine) financiele bijdrage leveren aan mijn reis! Dat kan rechtstreeks in het Hawyfonds, te bereiken op rekeningnummer 496083066 tnv H.J. de Vries in Utrecht.

• 27 Mei 2009 - 06:50

Trix:

Hoi Hadewych,
    toevallig was ik laatst bij het openluchtmuseum, veel typisch nederlandse dingen daar. Website is er ook (zie google). Verder is vlgs mij typisch voor NL onze kaas, dropjes en pindakaas. Daar kun je makkelijk een kleine hoeveelheid van meenemen om te laten proeven, bv. Tulpen (keukenhof, zie google) levert ook typisch NL plaatjes. Nou dat was mijn inspiratie voor dit moment. Succes met de voorbereidingen!! Groeten Trix